Ooppera Artico vie rokokoon maailmaan: Ars longa, vita brevis!

Ooppera Artico toteuttaa toisena tuotantonaan Nikolai Rimski-Korsakovin yksinäytöksisen oopperan Mozart ja Salieri sekä näyttämöllisen prologin, jossa esitetään W. A. Mozartin motetti Exsultate, jubilate (KV165).

Ooppera pohjautuu Alexander Pushkinin näytelmään, ja teos sai ensi-iltansa 1898.
Oopperassa Salieri ihailee suuresti Mozartin sävellyksiä. Toisaalta hän kuitenkin kiroaa, että Jumala antoi hänelle itselleen vain intohimon ja hengenpalon säveltämiseen, muttei likimainkaan Mozartin lahjoja. Niinpä hän kokee ylhäältä annetuksi elämäntyökseen eliminoida Mozartin: eihän kukaan suuri, historiaan jäävä mies voisikaan selviytyä elämästä murhaamatta! Salieri tekeytyy Mozartin lojaaliksi ystäväksi ja tukijaksi saadakseen tilaisuuden myrkyttää hänet.

Esityskielenä suomi, motetissa latina.

Solisteina teoksissa kuullaan sopraano Laura Pyrröä ja baritoni Jouni Kokoraa, ja ohjauksesta vastaa Anselmi Hirvonen.

Tunturikadun Vierailunäyttämö, Tunturikatu 16 Helsinki

ESITYSPÄIVÄT: to 22.3., la 24.3., ti 3.4., ke 4.4., to 5.4., ke 11.4., pe 13.4., la 14.4., kaikki klo 19
Lippujen ennakkovaraukset Q-teatterin lipputoimistosta 09-45421333, lippujen lunastus ovelta puoli tuntia ennen esityksen alkua.

Lisätietoja: www.ooppera-artico.fi, www.q-teatteri.fi