Sysmän Suvisoitto 30 vuotta

Tuuli2014_Laura_14-09-04_053b_iso

Päijät-Hämeen kesiä sulostuttanut, erityisesti korkeatasoiseen klassiseen musiikkiin keskittynyt Sysmän Suvisoitto täyttää tänä kesänä 30 vuotta.

Festivaali järjestetään 28.6.-11.7., ja juhlavuoden kunniaksi ohjelma on erittäin laaja. Suvisoiton lisäksi suomalaisella musiikilla on kolme muutakin syytä juhlaan: kansallissäveltäjämme Jean Sibeliuksen syntymästä on tullut kuluneeksi 150 vuotta, säveltäjämestari Aulis Sallinen täytti huhtikuussa 80 vuotta ja Sysmässä syntyi koko kansan suosikiksi noussut laulaja Olavi Virta 100 vuotta aiemmin.

Sopraano Laura Pyrrö esiintyy kolmessa konsertissa. Lauantai-illan huumaa 4.7. esittelee kesäistä kamarimusiikkia laidasta laitaan, sunnuntaina 5.7. muistellaan edesmennyttä Olavi Virtaa tangon hengessä ja maanantaina 6.7. on vuoro nauttia Sibeliuksen sävelistä Ainon ääni -esityksen parissa.

Muita festivaalin esiintyjiä ovat mm. festivaalin perustanut kapellimestari Ari Rasilainen, baritoni Jorma Hynninen, tenori Mika Pohjonen, viulisti Minna Pensola, pianisti Risto Lauriala, Jyväskylä Sinfonia ja Tessa Virran tango-orkesteri.

Lisätietoja: www.suvisoitto.fi