Pacius-palkinto Laura Pyrrölle

Oopperalaulaja Laura Pyrrölle on myönnetty Pacius-palkinto.

Kyseessä on Helsingin yliopiston myöntämä palkinto yliopiston ensimmäisen musiikinopettajan, Fredrik Paciuksen muistoksi. Se myönnetään henkilölle tai yhteisölle, joka on merkittävällä tavalla edistänyt yliopiston musiikkielämää.

Laura Pyrrö on jo pitkään esiintynyt yliopiston musiikkiseuran konserteissa Suomessa sekä seuran kansainvälisillä kiertueilla Lontoossa, Pariisissa, Strasbourgissa, Ateenassa ja Barcelonassa esittäen mm. Jean Sibeliuksen, Richard Wagnerin ja Giacomo Puccinin sävellyksiä sekä nykymusiikkia.

Palkintoa on jaettu vuodesta 1991, ja sen aikaisempia saajia ovat mm. John Storgårds, Ulf Söderblom, Monica Groop, Ylioppilaskunnan Laulajat, Mikk Murdvee, Sasha Mäkilä ja Ville Saukkonen.

Lisätietoja: http://www.amfion.fi/pacius-palkinto-oopperalaulaja-laura-pyrrolle/

Kuva: Mojo Erämetsä